Fellesskap på tvers av grenser i over 100 år - Hostelling International

Bergen Vandrerhjem Montana - et internasjonalt, godt og rimelig alternativ gjennom 50 år

Norske Vandrerhjem er en overnattings- og medlemsorganisasjon, som er en del av det internasjonale nettverket Hostelling International. I Norge finnes det 75 vandrerhjem fra nord til sør. Du finner oss i byer, på fjellet, ved sjøen. Du finner store vandrerhjem, små vandrerhjem, ”flotte” vandrerhjem og enkle vandrerhjem.

Vandrerhjemmene er like forskjellige som mennesker er forskjellige. Nettopp det at det er forskjellige mennesker som benytter seg av vandrerhjem, gjør det spennende å bo på vandrerhjem. Her treffer du forskjellige mennesker fra forskjellige kulturer, som alle gjør sitt til at et besøk på vandrerhjem blir noe langt mer enn kun det å overnatte. På vandrerhjem får du mulighet til å bli bedre kjent med mennesker som har en helt annen bakgrunn enn deg selv. Slike møter pleier for de fleste av oss å gi mer kunnskap, økt reiselyst og mulighet for å knytte kontakt, som kan vare lenge ja, sågar hele livet ut.

Så uansett hvilke vandrerhjem du velger, så har de alle noe felles:

  • Du vil treffe hyggelige og interessante mennesker fra alle deler av verden.
  • De er ute i samme ærend som du – Ha en trivelig reise, full av gode opplevelser.

Naturligvis er vi også opptatt av at du skal ha det bra mens du bor hos oss.

På vandrerhjem kan du velge: rom for en, rom for to, eller rom for hele familien.  Ønsker du å gjøre det enda rimeligere, da kan du kjøpe du en seng i et flersengsrom.  Valget er ditt.

Selv om standard varierer noe fra vandrerhjem til vandrerhjem, vil du alltid finne  gjestekjøkken, hvor du selv kan lage din egen mat. Mange vandrerhjem serverer også frokost. Du finner vaske -og tørkemuligheter og  hyggelige oppholdsrom. Kommer du med bil har de fleste vandrerhjem også gratis parkering.

På Montana skaper internasjonale volontører en uforglemmelig opplevelse for deg. Følg med her!